Декорация с фототапети за всеки дом

5 декември 2017
Декорация с фототапети за всеки дом

Когато става дума за декорация на дома, повечето от нас търсят начин това да стане възможно най-бързо и лесно и с най-малко усилия и средства. Рядко можете да получите всичко това наведнъж, но ако заложите на декорация с фототапети, желанието ви ще се сбъдне.

Фототапетите са подходящ избор за всяка стая в дома. Те могат да заемат цяла стена или да бъдат поставени само като акцент и да обособят една или няколко секции. Тъй като разновидностите на фототапети са наистина много, нека разгледаме някои от най-често срещаните варианти:

Фототапети според сезона

С току-що настъпилия летен сезон е редно да започнем със сезонните фототапети. Кой не би искал да се събуди с красивата гледка на необятното море пред себе си? Ако не сте от късметлиите, които живеят в къща на плажа, можете да заложите на красив морски пейзаж за стена. Същото важи и за останалите сезони през годината – заснежен планински връх или топло огнище в планинска хижа са чудесен избор за зимния сезон. Разбира се сезонните декорации за стена предполагат и честа подмяна, имайте го предвид когато правите избора си.

Природни мотиви

Тенденцията към сближаване с природата дори и у дома прави фототапетите с природни мотиви предпочитан избор. Ако имате желание да се сдобиете с по-натурален и свеж вид на жилището си, но естествените материали ви се струват прекалено недостъпни, тапети с горски пейзаж, бамбукови пръчки или зелени поля ще свършат чудеса.

Флорални фототапети

Вероятно едни от най-популярните са фототапетите с цветя. Можете да откриете изобилие от цветове и разновидности – красиви рози, цъфнала акация, орхидеи или цяла цветна градина. Те са предпочитан избор както за хола, така и за спалнята. Техните основни плюсове са създаването на добро настроение, свежа обстановка и тяхната универсалност.

Като картина

Картините придават характер, индивидуалност и чар на всеки интериор. Те са перфектна декорация за стена, но за съжаление са придружени и от висока цена. Ако искате да поканите изкуството в дома си без да похарчите хиляди (а и повече), заложете на фототапет имитиращ картина.

Градски пейзаж

Последни в нашия списък, но не и последни по популярност са фототапетите с градски пейзажи. Мечтаете да живеете в Ню Йорк, Лондон, Венеция или Париж? Ако промяна на гражданството не влиза в плановете ви, поканете тези емблематични градове в собствения си дом. Така ще придадете модерна визия на интериора и ще можете ежедневно да се наслаждавате на любимата дестинация.

Стената до стълбите просто не може да бъде празна! Това е идеалното място за окачване на оригинални декорации. Ако се чудите какво да поставите на стената до стълбите, имаме няколко идеи и предложения за вас!

прочети още

Есента и зимата е време, когато вечерите са дълги и студени. Има обаче начин да ги направим по-приятни с коледни светещи лампички, които можете да си направите сами у дома!

прочети още

Пролетта напълно се разраства на място - зеленината, растенията и цъфтящите цветя са много благодарен декоративен мотив. Цветята внасят свежест, цвят и енергия в интериора. Изборът на дизайни е толкова огромен, че е лесно да намерите нещо, което ще ви помогне да постигнете желания ефект и ще съответства на стила на вашия апартамент. Как да го намерите? В нашия пост представяме най-красивите тапети в цветя в различни аранжировки.

прочети още

За щастие има моменти когато можем да черпим енергия от слънцето и празниците, но кой от нас не би искал да се наслади на релаксиращата атмосфера за много по-дълго време?

прочети още

Декорът на спалнята трябва да стимулира спокойствието и почивката, така че няма място за декоративна лудост. Начело на подреждането на този интимен интериор е, разбира се, легло, но си струва да се погрижим за неговото подходящо обзавеждане и да се насладим на уникалната атмосфера в нашия оазис на релаксация. Героят на днешната статия е стената зад леглото, която ни дава голямо пространство за маневриране по отношение на подреждането. Открийте 5 нетрадиционни предложения, които ще придадат на спалнята ви уникален характер.

прочети още

Високите дървета, които растат до прозореца ви или северното изложение на апартамента, могат да засегнат малкото количество светлина, влизащо във вътрешността. Преобладаващият здрач, разбира се, може да бъде климатичен, но в дългосрочен план става разрушителен. Въпреки това, има няколко трика, които да ви помогнат да облекчите тъмния си апартамент.

прочети още

Въвеждането на ботанически стил в интериора не изисква много работа или голямо портфолио. В нашия малък справочник ще ви предоставим тази ненатрапчива „зелена” тенденция и ще ви представим три начина за създаване на аранжировки с декорации в ботанически стил. Ще предложим както прости решения, така и някои по-сложни. В допълнение, ние ще докажем, че ботаническата тенденция няма да натовари бюджета ви и ще отговори на всички очаквания.

прочети още

Великденско яйце с помощта на парчета от тапети

прочети още

Какво да правим с изгоряла електрическа крушка? Дай й втори живот и я превърни в ... ваза с цветя! В зависимост от избраните растителни видове може да се добави в таванско помещение или селски характер към декорацията.

прочети още

Панорами на големи градове, очарователни улици, градски пейзажи или възхитителни паметници са изключителен източник на вдъхновение за всякакъв вид интериорна декорация.

прочети още

В тази статия ще разберете историята на параваните и защо те са прекрасен избор в обзавеждането на вашият дом.

прочети още

Ако някога сте се чудили как да декорирате и да направите дома си по-красив, тогава тази статия е точно за вас. Тук ще намерите вдъхновение за интериорен дизайн и бюджетно решение, което напълно ще промени домът ви!

прочети още

Нищо не добавя цвят и шарка към спалнята като красивия тапет.

прочети още

Макар и пренесен преди четири века в Европа, параванът продължава да пази източната си загадъчност. Той привлича със своята артистичност и неизменно поражда размисли, какво остава скрито зад него. Същевременно параванът е и функционален предмет за организиране на пространството и дори може да бъде архитектурен елемент, които прикрива недостатъците на помещението.

прочети още

Модерните фототапети могат да променят стаите и да създават стилен, светъл и интересен вътрешен интериор. Модерни тенденции в дизайна на интериора на фотографиите и стенописите ще дадат чудесни идеи за творческа, оригинална и ефективна декорация на стените и превръщането на стаите ви в приятни, елегантни и стилни жилищни пространства.

прочети още

Домът ни лесно може да се превърне в убежище, където да си оправим настроението и да повдигнем духа си. Един от най-лесните и ефективни начини да направим жилището си уютен, комфортен и уникален дом е именно чрез декорация на стени с фототапет. Често хората свързват фототапетите за стена с нещо остаряло, но това не е така.

прочети още

Актуален прочит на ретро - модата от миналия век

прочети още

Използването на фототапети в българските домове стана практика преди няколко десетилетия. Времето обаче не ги направи старомодни, а напротив. Животът в градската джунгла, невъзможността да имаш ежедневен достъп до природата и мечтата за приключения ги направи още по необходими и желани във всеки дом.

прочети още

Причината за многозначността на думата флизолинови (флиз) тапети е неточност в превода. Но пък парадокси в света на тапетите - колкото искаш. Така например, с термина “винилови тапети” е прието да се обозначават тапети с оцветен слой, създаден с помощта на винил. Основата, върху която той е нанесен, може да бъде както хартиена, така и флизолинова. В същото време цветни тапети, където флизолинът се явява основа, а декоративният релеф е образуван от винилово фолио, често се характеризира като флиз. Как е по-правилно да се назовава материалът - по типа основа или според декоративния слой? Да се отговори еднозначно е сложно. Всички тапети, при чието производство така или иначе се използва флизолин, може условно да наречем флизтапети. Нека се запознаем с техните експлоатационни свойства, а също и да разберем какви преимущества дава използването на тези стенни покрития.

прочети още