Фототапети имитация на дърво за вътрешни стени

13 януари 2021
Фототапети имитация на дърво за вътрешни стени

Като правило дървото предизвиква приятни асоциации. То предизвиква идиличната атмосфера на селска вила, моменти на релакс и почивка в лоното на природата. Също така може да впечатли със своята естетика: интригуващи пръстени и естествен, топъл цвят. Нищо чудно, че при подреждането на интериора много хора с нетърпение посягат към дървени мебели, декорации и други видове аксесоари.

 

 

Имитация на дърво – предимства

 

 

Дървото е било използвано при изграждането и подреждането на къщи от древни времена. В момента обаче не е нужно да посягате към истинско дърво - можете да използвате неговите имитации, които са перфектни като декорация на стени. Избирайки тапети или фототапети с дървесен мотив, ще намалите разходите и ще избегнете необходимостта от сложни, отнемащи време ремонти. Има много повече предимства в такова решение. Имитацията на дърво изглежда много реалистично и ви позволява да постигнете наистина интересен ефект в различни видове интериори. В същото време това отваря полето за вашето собствено творчество в подреждането на пространството. Имитацията на дърво на стената със сигурност ще ви накара да се почувствате по-близо до природата, без да напускате дома си. Благодарение на ефекта на дървото върху стената, ще създадете уютно пространство за почивка и релакс, където ще можете да забравите за грижите от ежедневието.

 

 

 

 

 

Имитация на дърво на стената в хола

 

 

Трудно е да си представим модерен хол или стая за гости без елементи, отнасящи се до естествени материали. Тапетите с дървесен ефект ще разкрасят най-представителната стая във вашия дом и ще привлекат вниманието на вашите гости. Те ще помогнат за създаването на уютно пространство, което насърчава срещи и разговори. Ще бъде добра идея да покриете широкоформатна стена зад телевизора или до камината. За още по-интересен ефект си струва да поставите 3d тапети, които визуално ще увеличат интериора. Такава имитация на дърво на стената в хола със сигурност ще ви позволи да надхвърлите схемите, особено ако изберете оригинална тема. Това може да бъде например брезова гора или палисада, наподобяваща средновековна крепост.

 

 

 

 

 

 

Ефект на дърво върху стената

 

Можете да създадете ефект на дърво върху стената във практически всеки интериор - трапезария, спалня или кухня. Въпреки че подобно решение се свързва главно с хале или индустриален стил, то е подходящо и за аранжименти в различен стил. Имитацията на дърво на стената, използвайки мотива на дъската, перфектно ще се впише в атмосферата на скандинавския интериор, който се основава, наред с други, на използването на естествени материали. Имитацията на дърво под формата на бели дъски на стената също ще отговаря на модерните, минималистични аранжировки.

 

 

 

 

 

Имитация на дъски за стена

 

 

 

Когато избирате фототапет, можете да изберете тема дървена дъска. Можете да използвате стари дъски в нюанси на кафяво и сиво, които ще ви помогнат да създадете заместител на атмосферата на дървена вила във вашите четири стени. Някои тапети с такива мотиви създават впечатлението, че са изгорени, сякаш са извадени от огън, което засилва усещането за отминаващото време. Такива декорации ще ви позволят да създадете заместител на атмосферата на дървена хижа. Белите дъски от своя страна ще се харесат на любителите на минималистичните аранжировки и фината елегантност. Нежните и меки цветове на дъските придават на тапета приказен характер и ви позволяват да озарите интериора. Такива декорации ще бъдат чудесен избор за спалня. Ще получите интересен ефект, като украсите с тях стената зад главата на леглото. Белите дъски ще се впишат идеално в минималистична или скандинавска кухненска подредба. В случай на кухни, тапетите с мотив от дърво ще работят особено добре на две места: струва си да украсите стената близо до масата и стената зад кухненския комплект с тях. Тапетите в бели нюанси идеално ще допълнят декора на минималистична или скандинавска кухня. Можете да използвате тези видове стенописи с дървесен ефект, за да украсите стената близо до масата и стената зад кухненския комплект. Когато избирате тапет, обърнете внимание не само на темата и нейните цветове, но и на подреждането на дъските, което може да окаже влияние върху визуалното възприемане на интериорните размери. В ограничени пространства с малка площ си струва да използвате тапет с мотив на хоризонтално подредени дъски, което ще ви позволи визуално да разширите пространството. В понижен интериор мотивът на вертикалните дъски ще бъде перфектен, благодарение на което стаята ще изглежда по-висока, отколкото е в действителност. Имитацията на стенна дъска отваря широка гама от възможности за интериорен дизайн. Тя може да се превърне не само в привличаща вниманието декорация, но и в оригинален фон, например за снимки, рамкирани в контрастни рамки. Имитацията на дърво е начин за създаване на уютна аранжировка във всеки интериор. Тапетите и фототапетите с оригинални мотиви ще ви доближат до природата.

 

 

 

Фототапети имитация на дърво можете да намерите тук !

Решението да изберете тапет за малка всекидневна като елемент на дизайна може да изглежда непривлекателно, но има много умни и креативни начини да оживите малка стая с разнообразни видове тапети, включително фототапети.

прочети още

Стената до стълбите просто не може да бъде празна! Това е идеалното място за окачване на оригинални декорации. Ако се чудите какво да поставите на стената до стълбите, имаме няколко идеи и предложения за вас!

прочети още

Есента и зимата е време, когато вечерите са дълги и студени. Има обаче начин да ги направим по-приятни с коледни светещи лампички, които можете да си направите сами у дома!

прочети още

Пролетта напълно се разраства на място - зеленината, растенията и цъфтящите цветя са много благодарен декоративен мотив. Цветята внасят свежест, цвят и енергия в интериора. Изборът на дизайни е толкова огромен, че е лесно да намерите нещо, което ще ви помогне да постигнете желания ефект и ще съответства на стила на вашия апартамент. Как да го намерите? В нашия пост представяме най-красивите тапети в цветя в различни аранжировки.

прочети още

За щастие има моменти когато можем да черпим енергия от слънцето и празниците, но кой от нас не би искал да се наслади на релаксиращата атмосфера за много по-дълго време?

прочети още

Декорът на спалнята трябва да стимулира спокойствието и почивката, така че няма място за декоративна лудост. Начело на подреждането на този интимен интериор е, разбира се, легло, но си струва да се погрижим за неговото подходящо обзавеждане и да се насладим на уникалната атмосфера в нашия оазис на релаксация. Героят на днешната статия е стената зад леглото, която ни дава голямо пространство за маневриране по отношение на подреждането. Открийте 5 нетрадиционни предложения, които ще придадат на спалнята ви уникален характер.

прочети още

Високите дървета, които растат до прозореца ви или северното изложение на апартамента, могат да засегнат малкото количество светлина, влизащо във вътрешността. Преобладаващият здрач, разбира се, може да бъде климатичен, но в дългосрочен план става разрушителен. Въпреки това, има няколко трика, които да ви помогнат да облекчите тъмния си апартамент.

прочети още

Въвеждането на ботанически стил в интериора не изисква много работа или голямо портфолио. В нашия малък справочник ще ви предоставим тази ненатрапчива „зелена” тенденция и ще ви представим три начина за създаване на аранжировки с декорации в ботанически стил. Ще предложим както прости решения, така и някои по-сложни. В допълнение, ние ще докажем, че ботаническата тенденция няма да натовари бюджета ви и ще отговори на всички очаквания.

прочети още

Великденско яйце с помощта на парчета от тапети

прочети още

Какво да правим с изгоряла електрическа крушка? Дай й втори живот и я превърни в ... ваза с цветя! В зависимост от избраните растителни видове може да се добави в таванско помещение или селски характер към декорацията.

прочети още

Панорами на големи градове, очарователни улици, градски пейзажи или възхитителни паметници са изключителен източник на вдъхновение за всякакъв вид интериорна декорация.

прочети още

В тази статия ще разберете историята на параваните и защо те са прекрасен избор в обзавеждането на вашият дом.

прочети още

Ако някога сте се чудили как да декорирате и да направите дома си по-красив, тогава тази статия е точно за вас. Тук ще намерите вдъхновение за интериорен дизайн и бюджетно решение, което напълно ще промени домът ви!

прочети още

Нищо не добавя цвят и шарка към спалнята като красивия тапет.

прочети още

Макар и пренесен преди четири века в Европа, параванът продължава да пази източната си загадъчност. Той привлича със своята артистичност и неизменно поражда размисли, какво остава скрито зад него. Същевременно параванът е и функционален предмет за организиране на пространството и дори може да бъде архитектурен елемент, които прикрива недостатъците на помещението.

прочети още

Модерните фототапети могат да променят стаите и да създават стилен, светъл и интересен вътрешен интериор. Модерни тенденции в дизайна на интериора на фотографиите и стенописите ще дадат чудесни идеи за творческа, оригинална и ефективна декорация на стените и превръщането на стаите ви в приятни, елегантни и стилни жилищни пространства.

прочети още

Домът ни лесно може да се превърне в убежище, където да си оправим настроението и да повдигнем духа си. Един от най-лесните и ефективни начини да направим жилището си уютен, комфортен и уникален дом е именно чрез декорация на стени с фототапет. Често хората свързват фототапетите за стена с нещо остаряло, но това не е така.

прочети още

Фототапети според сезона

прочети още

Актуален прочит на ретро - модата от миналия век

прочети още

Използването на фототапети в българските домове стана практика преди няколко десетилетия. Времето обаче не ги направи старомодни, а напротив. Животът в градската джунгла, невъзможността да имаш ежедневен достъп до природата и мечтата за приключения ги направи още по необходими и желани във всеки дом.

прочети още

Причината за многозначността на думата флизолинови (флиз) тапети е неточност в превода. Но пък парадокси в света на тапетите - колкото искаш. Така например, с термина “винилови тапети” е прието да се обозначават тапети с оцветен слой, създаден с помощта на винил. Основата, върху която той е нанесен, може да бъде както хартиена, така и флизолинова. В същото време цветни тапети, където флизолинът се явява основа, а декоративният релеф е образуван от винилово фолио, често се характеризира като флиз. Как е по-правилно да се назовава материалът - по типа основа или според декоративния слой? Да се отговори еднозначно е сложно. Всички тапети, при чието производство така или иначе се използва флизолин, може условно да наречем флизтапети. Нека се запознаем с техните експлоатационни свойства, а също и да разберем какви преимущества дава използването на тези стенни покрития.

прочети още