Фототапет за малка всекидневна

26 септември 2020
Фототапет за малка всекидневна

Решението да изберете тапет за малка всекидневна като елемент на дизайна може да изглежда непривлекателно, но има много умни и креативни начини да оживите малка стая с разнообразни видове тапети, включително фототапети. Въвеждането на тапети с голям размер в малко пространство може да промени  стаята, като често стената изглежда много по-голяма, а уникалният модел може да добави дълбочина, която иначе не е постижима. Предложените от нас идеи и колекция от модели показват как простото приложение на фототапет може да преобрази съществуващото пространство по нови и вълнуващи начини.

Конвенционалният подход ни казва, че в малките стаи стените трябва да бъдат възможно най-светли и гладки, така че помещението да изглежда по-голямо. На този етап обаче ви съветваме да се разделите за миг с конвенциите, тъй като имаме няколко чудесни алтернативи, от които да избирате, като привличащи вниманието тапети, картини и огледала. По-долу има няколко интересни начина да оживите стените на хола си, за да създадете визуално увеличени стаи.

 

 

 

 

Ако искаме холът ни да изглежда по-голям и искаме да създадем илюзията за повече пространство, фототапетът ще бъде чудесен начин да направите това. Фототапети, подходящо подбрани тематично и по отношение на цвета, създават илюзия, която кара стената да се простира отвъд точката, в която всъщност свършва. Това ще добави дълбочина на стаята в очите на всеки, който влезе в дома ни.

 

 

Идеи за фототапет за малка всекидневна

 

Нека помислим за фототапети за малка всекидневна. Когато става въпрос за малки пространства, повечето хора инстинктивно избират простото решение за заливане на стаята с колкото се може повече бяло, за да изглежда по-голямо и по-просторно. Но това правило не винаги работи. Вместо да се опитвате да „увеличите магически“ стаята с бяло, защо да не си поиграете с цвета и да не отидете в посоката на изображението? Направете малък ъгъл да изглежда незабравим със забавен и неочакван фототапет, който да добави характер към вашия интериор. Препоръчваме да използвате изображения като импровизирани пътеки, мостове или венециански канали. Фототапета в приятни, меки цветове също ще даде страхотен ефект. 3D фототапет, изобразяващ дълга пътека по реката, ще помогне да се създаде илюзията, че стаята изглежда безкрайна, а също така ще създаде атрактивен център на декора.

Зелена стена за повишаване на настроението за малка всекидневна с японска, китайска или английска градина ще създаде красиво пространство, изпълнено с положителна енергия във вашия дом, като същевременно въведе дълбочината на изображението, за да направи стаята да изглежда по-просторна. Използването на зеленина у дома, заедно с успокояващия образ на езерната вода, може да създаде спокойна среда във всяка стая. Когато изпълнявате някоя от тези идеи, струва си да се възползвате напълно от височината на стаята и да разпределите фототапета до самия таван. Тук малка част от ярко бялата стая е превърната в характерна синя стена, която привлича погледа нагоре, за да се възползва максимално от високия таван.

 

 

 

 

 

Как да изберем правилния тапет?

 

Използването на малки шарки или използването на тапети за малка всекидневна само на една стена ще направи стаята да изглежда по-малка. Нека се опитаме да използваме тапет с интересен, но относително голям модел на всички стени - това трябва да увеличи осезаемото пространство в стаята. Що се отнася до цвета, монохромен комплект от бяло, сиво или синьо ще работи най-добре тук. Ако не харесвате шарки, тапетите с цветни или монохромни ивици могат да бъдат добра идея в малка всекидневна. Тези два вида тапети ни дават възможност за десетки комбинации от цветове или шарки, сред които определено ще изберем нещо за себе си.

 

 

 

 

Като правило дървото предизвиква приятни асоциации. То предизвиква идиличната атмосфера на селска вила, моменти на релакс и почивка в лоното на природата. Също така може да впечатли със своята естетика: интригуващи пръстени и естествен, топъл цвят. Нищо чудно, че при подреждането на интериора много хора с нетърпение посягат към дървени мебели, декорации и други видове аксесоари.

прочети още

Стената до стълбите просто не може да бъде празна! Това е идеалното място за окачване на оригинални декорации. Ако се чудите какво да поставите на стената до стълбите, имаме няколко идеи и предложения за вас!

прочети още

Есента и зимата е време, когато вечерите са дълги и студени. Има обаче начин да ги направим по-приятни с коледни светещи лампички, които можете да си направите сами у дома!

прочети още

Пролетта напълно се разраства на място - зеленината, растенията и цъфтящите цветя са много благодарен декоративен мотив. Цветята внасят свежест, цвят и енергия в интериора. Изборът на дизайни е толкова огромен, че е лесно да намерите нещо, което ще ви помогне да постигнете желания ефект и ще съответства на стила на вашия апартамент. Как да го намерите? В нашия пост представяме най-красивите тапети в цветя в различни аранжировки.

прочети още

За щастие има моменти когато можем да черпим енергия от слънцето и празниците, но кой от нас не би искал да се наслади на релаксиращата атмосфера за много по-дълго време?

прочети още

Декорът на спалнята трябва да стимулира спокойствието и почивката, така че няма място за декоративна лудост. Начело на подреждането на този интимен интериор е, разбира се, легло, но си струва да се погрижим за неговото подходящо обзавеждане и да се насладим на уникалната атмосфера в нашия оазис на релаксация. Героят на днешната статия е стената зад леглото, която ни дава голямо пространство за маневриране по отношение на подреждането. Открийте 5 нетрадиционни предложения, които ще придадат на спалнята ви уникален характер.

прочети още

Високите дървета, които растат до прозореца ви или северното изложение на апартамента, могат да засегнат малкото количество светлина, влизащо във вътрешността. Преобладаващият здрач, разбира се, може да бъде климатичен, но в дългосрочен план става разрушителен. Въпреки това, има няколко трика, които да ви помогнат да облекчите тъмния си апартамент.

прочети още

Въвеждането на ботанически стил в интериора не изисква много работа или голямо портфолио. В нашия малък справочник ще ви предоставим тази ненатрапчива „зелена” тенденция и ще ви представим три начина за създаване на аранжировки с декорации в ботанически стил. Ще предложим както прости решения, така и някои по-сложни. В допълнение, ние ще докажем, че ботаническата тенденция няма да натовари бюджета ви и ще отговори на всички очаквания.

прочети още

Великденско яйце с помощта на парчета от тапети

прочети още

Какво да правим с изгоряла електрическа крушка? Дай й втори живот и я превърни в ... ваза с цветя! В зависимост от избраните растителни видове може да се добави в таванско помещение или селски характер към декорацията.

прочети още

Панорами на големи градове, очарователни улици, градски пейзажи или възхитителни паметници са изключителен източник на вдъхновение за всякакъв вид интериорна декорация.

прочети още

В тази статия ще разберете историята на параваните и защо те са прекрасен избор в обзавеждането на вашият дом.

прочети още

Ако някога сте се чудили как да декорирате и да направите дома си по-красив, тогава тази статия е точно за вас. Тук ще намерите вдъхновение за интериорен дизайн и бюджетно решение, което напълно ще промени домът ви!

прочети още

Нищо не добавя цвят и шарка към спалнята като красивия тапет.

прочети още

Макар и пренесен преди четири века в Европа, параванът продължава да пази източната си загадъчност. Той привлича със своята артистичност и неизменно поражда размисли, какво остава скрито зад него. Същевременно параванът е и функционален предмет за организиране на пространството и дори може да бъде архитектурен елемент, които прикрива недостатъците на помещението.

прочети още

Модерните фототапети могат да променят стаите и да създават стилен, светъл и интересен вътрешен интериор. Модерни тенденции в дизайна на интериора на фотографиите и стенописите ще дадат чудесни идеи за творческа, оригинална и ефективна декорация на стените и превръщането на стаите ви в приятни, елегантни и стилни жилищни пространства.

прочети още

Домът ни лесно може да се превърне в убежище, където да си оправим настроението и да повдигнем духа си. Един от най-лесните и ефективни начини да направим жилището си уютен, комфортен и уникален дом е именно чрез декорация на стени с фототапет. Често хората свързват фототапетите за стена с нещо остаряло, но това не е така.

прочети още

Фототапети според сезона

прочети още

Актуален прочит на ретро - модата от миналия век

прочети още

Използването на фототапети в българските домове стана практика преди няколко десетилетия. Времето обаче не ги направи старомодни, а напротив. Животът в градската джунгла, невъзможността да имаш ежедневен достъп до природата и мечтата за приключения ги направи още по необходими и желани във всеки дом.

прочети още

Причината за многозначността на думата флизолинови (флиз) тапети е неточност в превода. Но пък парадокси в света на тапетите - колкото искаш. Така например, с термина “винилови тапети” е прието да се обозначават тапети с оцветен слой, създаден с помощта на винил. Основата, върху която той е нанесен, може да бъде както хартиена, така и флизолинова. В същото време цветни тапети, където флизолинът се явява основа, а декоративният релеф е образуван от винилово фолио, често се характеризира като флиз. Как е по-правилно да се назовава материалът - по типа основа или според декоративния слой? Да се отговори еднозначно е сложно. Всички тапети, при чието производство така или иначе се използва флизолин, може условно да наречем флизтапети. Нека се запознаем с техните експлоатационни свойства, а също и да разберем какви преимущества дава използването на тези стенни покрития.

прочети още