Идеи за стената до стълбите

29 април 2020
Идеи за стената до стълбите

Стената до стълбите просто не може да бъде празна! Това е идеалното място за окачване на оригинални декорации. Ако се чудите какво да поставите на стената до стълбите, имаме няколко идеи и предложения за вас!

 

Тапет на стената до стълбите

Тапетът с повтарящи се мотиви е чудесна идея за стена до стълбите. В днешно време по-скоро няма да изберем английска ламперия, декоративни стенни лампи и тапети с флорални дизайни, защото не искаме да превръщаме дома си в хотел. По-добър избор за съвременния интериор ще бъде тапет с имитация на естествени суровини - дърво или камък. В дуплекс апартаменти с открито стълбище или мецанин, стената до стълбите създава общо пространство с останалата част от интериора. В тази подредба би било чудесно да поставите тапет с тухлен мотив. Можем също да влезем в сурова, съвременна простота и да изберем тапети, имитиращи бетон. Такъв тапет за стената до стълбите ще работи по-добре от структурна боя с текстурата на цимента, защото на първо място, той е гладък и приятен на допир, и второ, лесно се монтира, което е важно за труднодостъпни места над стълбите. Друга идея, също толкова актуална, ще бъде тапет в повтарящи се, деликатни геометрични мотиви или ботанически изображения, но със съвременен дизайн.

 

 

Фототапети до стълбите

Видът на тапета за стената до стълбите също зависи от възможностите за пространство - ако стълбите имат мецанин с голяма, свободна повърхност, която не е под ъгъл, това ще бъде чудесно място за показване на фототапет, който за разлика от повечето тапети представя пълна графика с голям формат и не повтарящ се мотив. Фототапетите на стената до стълбите могат да създадат интересен ефект на дълбочина или оптична илюзия, особено когато решаваме някакво визуално  изображение - например принт с прозорец, тунел, пейзаж или друга графика с голям размер, съобразена с декоративния стил, избран за у дома.

 

 

Плакати на стената до стълбите

Когато се чудим какво да поставим на стената до стълбите, първите вдъхновения, на които се натъкваме в интернет или интериорната преса, ще предложат композиции, използващи много графики или плакати в рамката. Наистина, галериите на стените на стената до стълбите са непоколебима глобална тенденция, защото това пространство създава уникални декоративни възможности. Докато се изкачваме по стълбите, очите ни постепенно следват повърхността на стената и това е чудесна възможност да покажем красив плакат в рамката диагонално над всяка стъпка (и по линията на видимост). Такава наклонена и подредена композиция има своя алтернатива - тоест галерия от плакати в различни размери, цветове и форми, подредени във видим безпорядък по цялата повърхност над стълбите.

 

 

Снимки на стената до стълбите

Стената до стълбите е подходящото място за показване на нашите интереси! Особено, ако фотографията е нашата страст! Ако се стремим към чист и функционален минимализъм, трябва да изберем черно-бели снимки в еднакви рамки, а ако предпочитаме цветни фотографии, трябва да ги рамкираме в цвета на парапетите на стълбите или дървените рамки в цвета на стъпалата, за да поддържаме цветовата консистенция.

 

Стикери за стена близо до стълбите

Снимките на стената до стълбите често се променят в галерия от лични спомени, показващи житейската история на домакинството. Стикерите за стена до стълбите, които имаме в нашето предложение, изобразяват, наред с други дървета, готови да се залепят за стената, което може да бъде допълнено със семейни снимки, създавайки родословно дърво. Дървесният мотив се вписва перфектно с дървените стълби и хармонира с изключително популярната екологична тенденция.

 

 

Стената до стълбите, вдъхновения - необичайни идеи

Една идея за стена до стълбите може да бъде креативна и изненадваща. Спомняте ли си страхотните стълби в Хогуортс, които водят към общежитието Хари Потър? В вълшебния замък стените по стълбите бяха покрити със стотици портрети. Ако къщата ви се поддържа в артистичен и донякъде луд стил, например бохо, нищо не ви пречи да окачите рисувани, цветни картини на цялата стена, например репродукции на произведения на известни художници. Това подреждане на стената до стълбите обаче трябва да има една обща точка, например златни или бели барокови рамки, или да се използва стил на рисуване от определена епоха

Изборът на декорации за пространството над стълбите трябва да зависи от индивидуалните предпочитания и условията в стаята, затова в bimago предлагаме широка гама от дизайни, материали и теми, така че всеки да може да избере идеалното решение за подреждане на стената до стълбите.

 

 

 

Решението да изберете тапет за малка всекидневна като елемент на дизайна може да изглежда непривлекателно, но има много умни и креативни начини да оживите малка стая с разнообразни видове тапети, включително фототапети.

прочети още

Есента и зимата е време, когато вечерите са дълги и студени. Има обаче начин да ги направим по-приятни с коледни светещи лампички, които можете да си направите сами у дома!

прочети още

Пролетта напълно се разраства на място - зеленината, растенията и цъфтящите цветя са много благодарен декоративен мотив. Цветята внасят свежест, цвят и енергия в интериора. Изборът на дизайни е толкова огромен, че е лесно да намерите нещо, което ще ви помогне да постигнете желания ефект и ще съответства на стила на вашия апартамент. Как да го намерите? В нашия пост представяме най-красивите тапети в цветя в различни аранжировки.

прочети още

За щастие има моменти когато можем да черпим енергия от слънцето и празниците, но кой от нас не би искал да се наслади на релаксиращата атмосфера за много по-дълго време?

прочети още

Декорът на спалнята трябва да стимулира спокойствието и почивката, така че няма място за декоративна лудост. Начело на подреждането на този интимен интериор е, разбира се, легло, но си струва да се погрижим за неговото подходящо обзавеждане и да се насладим на уникалната атмосфера в нашия оазис на релаксация. Героят на днешната статия е стената зад леглото, която ни дава голямо пространство за маневриране по отношение на подреждането. Открийте 5 нетрадиционни предложения, които ще придадат на спалнята ви уникален характер.

прочети още

Високите дървета, които растат до прозореца ви или северното изложение на апартамента, могат да засегнат малкото количество светлина, влизащо във вътрешността. Преобладаващият здрач, разбира се, може да бъде климатичен, но в дългосрочен план става разрушителен. Въпреки това, има няколко трика, които да ви помогнат да облекчите тъмния си апартамент.

прочети още

Въвеждането на ботанически стил в интериора не изисква много работа или голямо портфолио. В нашия малък справочник ще ви предоставим тази ненатрапчива „зелена” тенденция и ще ви представим три начина за създаване на аранжировки с декорации в ботанически стил. Ще предложим както прости решения, така и някои по-сложни. В допълнение, ние ще докажем, че ботаническата тенденция няма да натовари бюджета ви и ще отговори на всички очаквания.

прочети още

Великденско яйце с помощта на парчета от тапети

прочети още

Какво да правим с изгоряла електрическа крушка? Дай й втори живот и я превърни в ... ваза с цветя! В зависимост от избраните растителни видове може да се добави в таванско помещение или селски характер към декорацията.

прочети още

Панорами на големи градове, очарователни улици, градски пейзажи или възхитителни паметници са изключителен източник на вдъхновение за всякакъв вид интериорна декорация.

прочети още

В тази статия ще разберете историята на параваните и защо те са прекрасен избор в обзавеждането на вашият дом.

прочети още

Ако някога сте се чудили как да декорирате и да направите дома си по-красив, тогава тази статия е точно за вас. Тук ще намерите вдъхновение за интериорен дизайн и бюджетно решение, което напълно ще промени домът ви!

прочети още

Нищо не добавя цвят и шарка към спалнята като красивия тапет.

прочети още

Макар и пренесен преди четири века в Европа, параванът продължава да пази източната си загадъчност. Той привлича със своята артистичност и неизменно поражда размисли, какво остава скрито зад него. Същевременно параванът е и функционален предмет за организиране на пространството и дори може да бъде архитектурен елемент, които прикрива недостатъците на помещението.

прочети още

Модерните фототапети могат да променят стаите и да създават стилен, светъл и интересен вътрешен интериор. Модерни тенденции в дизайна на интериора на фотографиите и стенописите ще дадат чудесни идеи за творческа, оригинална и ефективна декорация на стените и превръщането на стаите ви в приятни, елегантни и стилни жилищни пространства.

прочети още

Домът ни лесно може да се превърне в убежище, където да си оправим настроението и да повдигнем духа си. Един от най-лесните и ефективни начини да направим жилището си уютен, комфортен и уникален дом е именно чрез декорация на стени с фототапет. Често хората свързват фототапетите за стена с нещо остаряло, но това не е така.

прочети още

Фототапети според сезона

прочети още

Актуален прочит на ретро - модата от миналия век

прочети още

Използването на фототапети в българските домове стана практика преди няколко десетилетия. Времето обаче не ги направи старомодни, а напротив. Животът в градската джунгла, невъзможността да имаш ежедневен достъп до природата и мечтата за приключения ги направи още по необходими и желани във всеки дом.

прочети още

Причината за многозначността на думата флизолинови (флиз) тапети е неточност в превода. Но пък парадокси в света на тапетите - колкото искаш. Така например, с термина “винилови тапети” е прието да се обозначават тапети с оцветен слой, създаден с помощта на винил. Основата, върху която той е нанесен, може да бъде както хартиена, така и флизолинова. В същото време цветни тапети, където флизолинът се явява основа, а декоративният релеф е образуван от винилово фолио, често се характеризира като флиз. Как е по-правилно да се назовава материалът - по типа основа или според декоративния слой? Да се отговори еднозначно е сложно. Всички тапети, при чието производство така или иначе се използва флизолин, може условно да наречем флизтапети. Нека се запознаем с техните експлоатационни свойства, а също и да разберем какви преимущества дава използването на тези стенни покрития.

прочети още