• Начало »
  • Новини »
  • Подредба на стената зад леглото: 5 идеи за стилна декорация на спалнята

Подредба на стената зад леглото: 5 идеи за стилна декорация на спалнята

5 юли 2019
 Подредба на стената зад леглото: 5 идеи за стилна декорация на спалнята

1. Тапет в ролята на табла

 Въпреки че по онова време тя изпадна в немилост, в момента преживява втори период от славата си. Тапетите се оценяват заради лекотата на приложение и невероятния декоративен потенциал - просто го покрийте с една стена, така че вашият интериор да преживее грандиозна метаморфоза. Съветваме ви обаче да използвате творчески подход при използването на тази декорация: сменете класическата табла, като я поставите с тапети и създадете постелка с уникален дизайн. Второто ни предложение е тапет, имитиращ изображение: залепен за фрагмент от стена, а след това украсен с ленти, придават на интериора усещане за артистичност и изискана елегантност.

 

 

 

 

 2. Мозайка от тапети или уникална стенна галерия

 Стенните галерии са силно вградени в тенденциите в интериорния дизайн, но изборът на декорация, който съвпада, не винаги е лесна задача. Ние можем да го направим: изберете ролка тапети с интересен модел, нарязани на парчета и го поставете в рамки с различни размери - след няколко минути ще създадете уникална композиция на стената. Такива решения харесваме: най-просто - бързо, икономично и в същото време изключително авангардно!

 

 

 

 

 3. Параван в необичайно издание

 В интериорния дизайн си струва да се счупят прегради, а функционалността не трябва да бъде основният критерий при декорирането. Бихме искали да насочим вниманието ви към изненадваща тенденция, при която функционалният аспект на паравана отстъпва на неговата декоративност. Стилният дял, който обикновено се използва за разделяне на функционалните зони в стаята, се превръща в главен герой на подредбата тук. Параван, който със сигурност е иновативно решение, но изглежда много стилно и е невъзможно да се устои на неговия чар!

 

 

 

 

 4. Стенен рафт над леглото - естетика и функционалност в едно

 Мързелът сутрин с чаша кафе или вечер с книга в ръка са любима форма на релаксация за много от нас. Рафт на стената над леглото - любимите ви четения винаги ще са на ваше разположение и ще създадете допълнително декоративно пространство. Просто обогатете рафта със свещи, цветя и интригуващи графики, за да съчетаете функционалност и естетика в едно. Плакати или картини на стена също са удобно решение, защото ви дават възможност бързо да промените експозицията. Струва си да си припомним, че трябва да инсталирате стрип-стоп, за да предпазите декорациите и книгите от подхлъзване.

 

 

 

 

 5. Голямото е красиво - сложи плакат в XL формат

 Широкоформатните декорации имат редица неоспорими предимства: позволяват бърза и честа метаморфоза на интериора, тяхното окачване отнема само няколко минути, а украсената с тях стена придобива напълно нов израз. Нашите любими са плакати с художествена фотография, които придават на интериора изтънчен чар и елегантност. Една проста рамка, безкраен дизайн и голям формат е рецепта за уреждане на успеха - тя прави голямо впечатление, без да надвива интериора.

 

 

 

Надяваме се, че нашите идеи ще ви вдъхновят за творчески промени в декора на спалнята. Как изглежда стената зад вашето легло?

 

Като правило дървото предизвиква приятни асоциации. То предизвиква идиличната атмосфера на селска вила, моменти на релакс и почивка в лоното на природата. Също така може да впечатли със своята естетика: интригуващи пръстени и естествен, топъл цвят. Нищо чудно, че при подреждането на интериора много хора с нетърпение посягат към дървени мебели, декорации и други видове аксесоари.

прочети още

Решението да изберете тапет за малка всекидневна като елемент на дизайна може да изглежда непривлекателно, но има много умни и креативни начини да оживите малка стая с разнообразни видове тапети, включително фототапети.

прочети още

Стената до стълбите просто не може да бъде празна! Това е идеалното място за окачване на оригинални декорации. Ако се чудите какво да поставите на стената до стълбите, имаме няколко идеи и предложения за вас!

прочети още

Есента и зимата е време, когато вечерите са дълги и студени. Има обаче начин да ги направим по-приятни с коледни светещи лампички, които можете да си направите сами у дома!

прочети още

Пролетта напълно се разраства на място - зеленината, растенията и цъфтящите цветя са много благодарен декоративен мотив. Цветята внасят свежест, цвят и енергия в интериора. Изборът на дизайни е толкова огромен, че е лесно да намерите нещо, което ще ви помогне да постигнете желания ефект и ще съответства на стила на вашия апартамент. Как да го намерите? В нашия пост представяме най-красивите тапети в цветя в различни аранжировки.

прочети още

За щастие има моменти когато можем да черпим енергия от слънцето и празниците, но кой от нас не би искал да се наслади на релаксиращата атмосфера за много по-дълго време?

прочети още

Високите дървета, които растат до прозореца ви или северното изложение на апартамента, могат да засегнат малкото количество светлина, влизащо във вътрешността. Преобладаващият здрач, разбира се, може да бъде климатичен, но в дългосрочен план става разрушителен. Въпреки това, има няколко трика, които да ви помогнат да облекчите тъмния си апартамент.

прочети още

Въвеждането на ботанически стил в интериора не изисква много работа или голямо портфолио. В нашия малък справочник ще ви предоставим тази ненатрапчива „зелена” тенденция и ще ви представим три начина за създаване на аранжировки с декорации в ботанически стил. Ще предложим както прости решения, така и някои по-сложни. В допълнение, ние ще докажем, че ботаническата тенденция няма да натовари бюджета ви и ще отговори на всички очаквания.

прочети още

Великденско яйце с помощта на парчета от тапети

прочети още

Какво да правим с изгоряла електрическа крушка? Дай й втори живот и я превърни в ... ваза с цветя! В зависимост от избраните растителни видове може да се добави в таванско помещение или селски характер към декорацията.

прочети още

Панорами на големи градове, очарователни улици, градски пейзажи или възхитителни паметници са изключителен източник на вдъхновение за всякакъв вид интериорна декорация.

прочети още

В тази статия ще разберете историята на параваните и защо те са прекрасен избор в обзавеждането на вашият дом.

прочети още

Ако някога сте се чудили как да декорирате и да направите дома си по-красив, тогава тази статия е точно за вас. Тук ще намерите вдъхновение за интериорен дизайн и бюджетно решение, което напълно ще промени домът ви!

прочети още

Нищо не добавя цвят и шарка към спалнята като красивия тапет.

прочети още

Макар и пренесен преди четири века в Европа, параванът продължава да пази източната си загадъчност. Той привлича със своята артистичност и неизменно поражда размисли, какво остава скрито зад него. Същевременно параванът е и функционален предмет за организиране на пространството и дори може да бъде архитектурен елемент, които прикрива недостатъците на помещението.

прочети още

Модерните фототапети могат да променят стаите и да създават стилен, светъл и интересен вътрешен интериор. Модерни тенденции в дизайна на интериора на фотографиите и стенописите ще дадат чудесни идеи за творческа, оригинална и ефективна декорация на стените и превръщането на стаите ви в приятни, елегантни и стилни жилищни пространства.

прочети още

Домът ни лесно може да се превърне в убежище, където да си оправим настроението и да повдигнем духа си. Един от най-лесните и ефективни начини да направим жилището си уютен, комфортен и уникален дом е именно чрез декорация на стени с фототапет. Често хората свързват фототапетите за стена с нещо остаряло, но това не е така.

прочети още

Фототапети според сезона

прочети още

Актуален прочит на ретро - модата от миналия век

прочети още

Използването на фототапети в българските домове стана практика преди няколко десетилетия. Времето обаче не ги направи старомодни, а напротив. Животът в градската джунгла, невъзможността да имаш ежедневен достъп до природата и мечтата за приключения ги направи още по необходими и желани във всеки дом.

прочети още

Причината за многозначността на думата флизолинови (флиз) тапети е неточност в превода. Но пък парадокси в света на тапетите - колкото искаш. Така например, с термина “винилови тапети” е прието да се обозначават тапети с оцветен слой, създаден с помощта на винил. Основата, върху която той е нанесен, може да бъде както хартиена, така и флизолинова. В същото време цветни тапети, където флизолинът се явява основа, а декоративният релеф е образуван от винилово фолио, често се характеризира като флиз. Как е по-правилно да се назовава материалът - по типа основа или според декоративния слой? Да се отговори еднозначно е сложно. Всички тапети, при чието производство така или иначе се използва флизолин, може условно да наречем флизтапети. Нека се запознаем с техните експлоатационни свойства, а също и да разберем какви преимущества дава използването на тези стенни покрития.

прочети още