5 трика за осветяване на тъмния апартамент

11 юни 2019
 5 трика за осветяване на тъмния апартамент

1. Заложете върху ... яркостта

Цветовете на стените и таваните могат да повлияят оптически на възприемането на интериора. Най-простото решение е боядисването им в бяло. Бялото е чудесен фон за допълнения в ярки нюанси - така ще имате много място за аранжиране. Добър избор ще бъде жълт, който ще озарява интериора и ще му придаде блясък. Помислете дали във вашия апартамент има елементи, които можете да пребоядисате, като например дограма, подпрозоречни первази, стари ламперии ... и дори плочки, за които вече са създадени специални бои.

 

2. Подредете прозореца

 Разположението на прозореца в тъмна стая е от решаващо значение. Дебелият, гъсто нагънат материал, пълен с украшения, не се препоръчва. Обърнете внимание на пълното отваряне на прозореца, благодарение на което най-много светлина ще достигне колкото е възможно повече. Вечерта, пред любопитните очи на съседите, можете да покриете щорите. Въпреки това, ако не харесвате празни прозорци, изберете много деликатни бели завеси, за предпочитане тюл, или завеса от двете страни на прозорците, изработени от лека материя. Експонираният прозорец ни дава възможност да създадем декоративна композиция на перваза на прозореца. По-специално, изберете малки растения или стъкло, в което слънцето ще скача.

 

 

3. Осветете тъмнината със светлина

 Доброто осветление е ключът. В отсъствието на естествения свят е необходимо да му помогнем с неговата изкуствена версия. Уверете се, че светлината е бяла - тя е по-малко мътна от жълтата, но ще освежи стаята по-добре. В допълнение към горната светлина, планирайте мястото на осветлението - лампите, което е особено важно в местата, където ядем или четем. Оригиналното решение може да бъде ... камина, която също така дава светлина в допълнение към топлината!

 

 

4. Използвайте магията на огледалата

 Окачете огледалото пред прозореца и вижте как пред очите ви се случва магия! Да, това е приказно :) Изберете голямо огледало с еднаква повърхност и лека рамка. Не забравяйте за огледалото, което покрива цялата фигура в залата или гардероба.

 

 

5. Добавете малко светлина към интериора

 Струва си да изберете леки мебели с тънък дизайн за тъмни интериори. Блестящо решение е мебелите, завършени до висок блясък, като кухненски фронтове. Можете да ги допълвате със стъклено или прозрачно оборудване, като масичка за кафе. В магазина на bimago можете дори да намерите картини върху акрилно стъкло, които са леки, лъскави и лесни за поддържане. Светлината определено ще има къде да скача и да блуждае!

 

 

Като правило дървото предизвиква приятни асоциации. То предизвиква идиличната атмосфера на селска вила, моменти на релакс и почивка в лоното на природата. Също така може да впечатли със своята естетика: интригуващи пръстени и естествен, топъл цвят. Нищо чудно, че при подреждането на интериора много хора с нетърпение посягат към дървени мебели, декорации и други видове аксесоари.

прочети още

Решението да изберете тапет за малка всекидневна като елемент на дизайна може да изглежда непривлекателно, но има много умни и креативни начини да оживите малка стая с разнообразни видове тапети, включително фототапети.

прочети още

Стената до стълбите просто не може да бъде празна! Това е идеалното място за окачване на оригинални декорации. Ако се чудите какво да поставите на стената до стълбите, имаме няколко идеи и предложения за вас!

прочети още

Есента и зимата е време, когато вечерите са дълги и студени. Има обаче начин да ги направим по-приятни с коледни светещи лампички, които можете да си направите сами у дома!

прочети още

Пролетта напълно се разраства на място - зеленината, растенията и цъфтящите цветя са много благодарен декоративен мотив. Цветята внасят свежест, цвят и енергия в интериора. Изборът на дизайни е толкова огромен, че е лесно да намерите нещо, което ще ви помогне да постигнете желания ефект и ще съответства на стила на вашия апартамент. Как да го намерите? В нашия пост представяме най-красивите тапети в цветя в различни аранжировки.

прочети още

За щастие има моменти когато можем да черпим енергия от слънцето и празниците, но кой от нас не би искал да се наслади на релаксиращата атмосфера за много по-дълго време?

прочети още

Декорът на спалнята трябва да стимулира спокойствието и почивката, така че няма място за декоративна лудост. Начело на подреждането на този интимен интериор е, разбира се, легло, но си струва да се погрижим за неговото подходящо обзавеждане и да се насладим на уникалната атмосфера в нашия оазис на релаксация. Героят на днешната статия е стената зад леглото, която ни дава голямо пространство за маневриране по отношение на подреждането. Открийте 5 нетрадиционни предложения, които ще придадат на спалнята ви уникален характер.

прочети още

Въвеждането на ботанически стил в интериора не изисква много работа или голямо портфолио. В нашия малък справочник ще ви предоставим тази ненатрапчива „зелена” тенденция и ще ви представим три начина за създаване на аранжировки с декорации в ботанически стил. Ще предложим както прости решения, така и някои по-сложни. В допълнение, ние ще докажем, че ботаническата тенденция няма да натовари бюджета ви и ще отговори на всички очаквания.

прочети още

Великденско яйце с помощта на парчета от тапети

прочети още

Какво да правим с изгоряла електрическа крушка? Дай й втори живот и я превърни в ... ваза с цветя! В зависимост от избраните растителни видове може да се добави в таванско помещение или селски характер към декорацията.

прочети още

Панорами на големи градове, очарователни улици, градски пейзажи или възхитителни паметници са изключителен източник на вдъхновение за всякакъв вид интериорна декорация.

прочети още

В тази статия ще разберете историята на параваните и защо те са прекрасен избор в обзавеждането на вашият дом.

прочети още

Ако някога сте се чудили как да декорирате и да направите дома си по-красив, тогава тази статия е точно за вас. Тук ще намерите вдъхновение за интериорен дизайн и бюджетно решение, което напълно ще промени домът ви!

прочети още

Нищо не добавя цвят и шарка към спалнята като красивия тапет.

прочети още

Макар и пренесен преди четири века в Европа, параванът продължава да пази източната си загадъчност. Той привлича със своята артистичност и неизменно поражда размисли, какво остава скрито зад него. Същевременно параванът е и функционален предмет за организиране на пространството и дори може да бъде архитектурен елемент, които прикрива недостатъците на помещението.

прочети още

Модерните фототапети могат да променят стаите и да създават стилен, светъл и интересен вътрешен интериор. Модерни тенденции в дизайна на интериора на фотографиите и стенописите ще дадат чудесни идеи за творческа, оригинална и ефективна декорация на стените и превръщането на стаите ви в приятни, елегантни и стилни жилищни пространства.

прочети още

Домът ни лесно може да се превърне в убежище, където да си оправим настроението и да повдигнем духа си. Един от най-лесните и ефективни начини да направим жилището си уютен, комфортен и уникален дом е именно чрез декорация на стени с фототапет. Често хората свързват фототапетите за стена с нещо остаряло, но това не е така.

прочети още

Фототапети според сезона

прочети още

Актуален прочит на ретро - модата от миналия век

прочети още

Използването на фототапети в българските домове стана практика преди няколко десетилетия. Времето обаче не ги направи старомодни, а напротив. Животът в градската джунгла, невъзможността да имаш ежедневен достъп до природата и мечтата за приключения ги направи още по необходими и желани във всеки дом.

прочети още

Причината за многозначността на думата флизолинови (флиз) тапети е неточност в превода. Но пък парадокси в света на тапетите - колкото искаш. Така например, с термина “винилови тапети” е прието да се обозначават тапети с оцветен слой, създаден с помощта на винил. Основата, върху която той е нанесен, може да бъде както хартиена, така и флизолинова. В същото време цветни тапети, където флизолинът се явява основа, а декоративният релеф е образуван от винилово фолио, често се характеризира като флиз. Как е по-правилно да се назовава материалът - по типа основа или според декоративния слой? Да се отговори еднозначно е сложно. Всички тапети, при чието производство така или иначе се използва флизолин, може условно да наречем флизтапети. Нека се запознаем с техните експлоатационни свойства, а също и да разберем какви преимущества дава използването на тези стенни покрития.

прочети още