• Начало »
 • Новини »
 • Ботаническа тенденция: 3 начина за усещане за свежест във вашия интериор

Ботаническа тенденция: 3 начина за усещане за свежест във вашия интериор

9 май 2019
 Ботаническа тенденция: 3 начина за усещане за свежест във вашия интериор

 

 

Зелена революция в четирите ъгъла

 

В продължение на няколко сезона, ботаническата тенденция взима салоните и сърцата на интериорните дизайнери. Откъде идва тази силна нужда, за да пресъздаде заместител на природата у дома? Бързият ритъм на живот и градската буря могат да отстъпят. Пресичайки прага на нашия апартамент, инстинктивно търсим моментна почивка. Ботаническият стил перфектно се вписва в тези нужди и ни позволява да създадем подредба, благоприятна за релаксация и спокойствие, и в същото време изключително приятна за окото. Нека разгледаме по-отблизо елементите, които определят уникалността на ботаническата тенденция:

 

 • Цветове: бяло, бежово и сиво са отличен фон за зелени нюанси и пастели, обогатени със златни акценти.
 • Естествени материали: мека дървесина или ратан, плетени кошници, глинени плантатори и текстилни изделия от памук или лен.
 • Допълнения: тропически декорации, в които растителните мотиви се преплитат с животни. Сред дизайните доминират палми, папрати, кактуси, ананаси, бананови листа или смокиново дърво, цветни птици и екзотични цветя.

 

 

 

Ботанически стил в 3 сцени

 

За заети хора, които искат бърза метаморфоза: 

На пръв поглед прости решения често изненадват със зрели резултати. Просто изберете няколко аксесоари за бързо постигане на хармония в интериора и изтънчен чар на ботаническия стил:

 

 • Цветя и саксийни растения: те не само ще оживят всеки интериор, но и ще имат благоприятен ефект върху нашето благосъстояние. Заложете на множеството видове и растително разнообразие по отношение на размера, за да създадете истински зелен оазис.
 • Възглавници или покривки: растителните мотиви също се появяват като шаблон върху текстил. Това е най-лесният начин за контрабанда в ботаническата аранжировка и в същото време отлична възможност да се създаде уютна атмосфера в интериора.
 • Аксесоари: ботаническият стил също е под формата на керамични кактуси, закачалки с форма на палмови листа или контейнери, наподобяващи ананаси. Няколко такива акценти ефективно ще дадат нов тон на всеки интериор и ще ни доведат до позитивно настроение.

 

 

 

 

 За естети, които търсят ефективни, но прости решения


 Второто ни предложение е предназначено за хора, които искат да осигурят интериора с бързо инжектиране на свежест с минимални усилия. Съсредоточете се върху стената, която създава огромно поле за декоративни маневри:

 

 • Плакати и ботанически картини: цветни птици и пеперуди, екзотични цветя, великолепни бананови листа или стройни палми - богат избор от стенни декорации с флорални и животински мотиви ни дава неограничени възможности. Декорирането на ярка стена с галерия от такива плакати ще превърне всеки интериор в стилен оазис на релаксация, в който ще презаредим батериите след изморителен ден. Земята е добро отражение на изложбата: най-добре е да се изберат две по-големи картини, които ще представляват пънт за останалата част от композицията, а след това ги допълват с декорации в по-малки размери.

 

 

За индивидуалисти, които ценят уникалния дизайн на апартамента

 
 Интериорът разказва история, че ние самите сме автори. Поради тази причина ви насърчаваме да бъдете смели в подреждането на апартамента и персонализиране на пространството с помощта на гениални допълнения. Струва си да инвестираме малко повече време, за да създадем уникално място, което да отговаря напълно на нашите естетически изисквания:

 

 • DIY стенни декорации: сушени листа или цветя, затворени в стъклени рамки. Самоделните декорации придават на интериора неповторим характер, а очарователният краен резултат ще възнагради всяко усилие.
 • Експресивни тапети: стената, украсена с шарка в палмови листа или екзотични цветя има дизайнерски магнетизъм и със сигурност определя интериорния дизайн. За да избегнем преобладаващия ефект, нека се ограничим до една стена и да сложим допълнения в приглушени цветове.

 

 

Като правило дървото предизвиква приятни асоциации. То предизвиква идиличната атмосфера на селска вила, моменти на релакс и почивка в лоното на природата. Също така може да впечатли със своята естетика: интригуващи пръстени и естествен, топъл цвят. Нищо чудно, че при подреждането на интериора много хора с нетърпение посягат към дървени мебели, декорации и други видове аксесоари.

прочети още

Решението да изберете тапет за малка всекидневна като елемент на дизайна може да изглежда непривлекателно, но има много умни и креативни начини да оживите малка стая с разнообразни видове тапети, включително фототапети.

прочети още

Стената до стълбите просто не може да бъде празна! Това е идеалното място за окачване на оригинални декорации. Ако се чудите какво да поставите на стената до стълбите, имаме няколко идеи и предложения за вас!

прочети още

Есента и зимата е време, когато вечерите са дълги и студени. Има обаче начин да ги направим по-приятни с коледни светещи лампички, които можете да си направите сами у дома!

прочети още

Пролетта напълно се разраства на място - зеленината, растенията и цъфтящите цветя са много благодарен декоративен мотив. Цветята внасят свежест, цвят и енергия в интериора. Изборът на дизайни е толкова огромен, че е лесно да намерите нещо, което ще ви помогне да постигнете желания ефект и ще съответства на стила на вашия апартамент. Как да го намерите? В нашия пост представяме най-красивите тапети в цветя в различни аранжировки.

прочети още

За щастие има моменти когато можем да черпим енергия от слънцето и празниците, но кой от нас не би искал да се наслади на релаксиращата атмосфера за много по-дълго време?

прочети още

Декорът на спалнята трябва да стимулира спокойствието и почивката, така че няма място за декоративна лудост. Начело на подреждането на този интимен интериор е, разбира се, легло, но си струва да се погрижим за неговото подходящо обзавеждане и да се насладим на уникалната атмосфера в нашия оазис на релаксация. Героят на днешната статия е стената зад леглото, която ни дава голямо пространство за маневриране по отношение на подреждането. Открийте 5 нетрадиционни предложения, които ще придадат на спалнята ви уникален характер.

прочети още

Високите дървета, които растат до прозореца ви или северното изложение на апартамента, могат да засегнат малкото количество светлина, влизащо във вътрешността. Преобладаващият здрач, разбира се, може да бъде климатичен, но в дългосрочен план става разрушителен. Въпреки това, има няколко трика, които да ви помогнат да облекчите тъмния си апартамент.

прочети още

Великденско яйце с помощта на парчета от тапети

прочети още

Какво да правим с изгоряла електрическа крушка? Дай й втори живот и я превърни в ... ваза с цветя! В зависимост от избраните растителни видове може да се добави в таванско помещение или селски характер към декорацията.

прочети още

Панорами на големи градове, очарователни улици, градски пейзажи или възхитителни паметници са изключителен източник на вдъхновение за всякакъв вид интериорна декорация.

прочети още

В тази статия ще разберете историята на параваните и защо те са прекрасен избор в обзавеждането на вашият дом.

прочети още

Ако някога сте се чудили как да декорирате и да направите дома си по-красив, тогава тази статия е точно за вас. Тук ще намерите вдъхновение за интериорен дизайн и бюджетно решение, което напълно ще промени домът ви!

прочети още

Нищо не добавя цвят и шарка към спалнята като красивия тапет.

прочети още

Макар и пренесен преди четири века в Европа, параванът продължава да пази източната си загадъчност. Той привлича със своята артистичност и неизменно поражда размисли, какво остава скрито зад него. Същевременно параванът е и функционален предмет за организиране на пространството и дори може да бъде архитектурен елемент, които прикрива недостатъците на помещението.

прочети още

Модерните фототапети могат да променят стаите и да създават стилен, светъл и интересен вътрешен интериор. Модерни тенденции в дизайна на интериора на фотографиите и стенописите ще дадат чудесни идеи за творческа, оригинална и ефективна декорация на стените и превръщането на стаите ви в приятни, елегантни и стилни жилищни пространства.

прочети още

Домът ни лесно може да се превърне в убежище, където да си оправим настроението и да повдигнем духа си. Един от най-лесните и ефективни начини да направим жилището си уютен, комфортен и уникален дом е именно чрез декорация на стени с фототапет. Често хората свързват фототапетите за стена с нещо остаряло, но това не е така.

прочети още

Фототапети според сезона

прочети още

Актуален прочит на ретро - модата от миналия век

прочети още

Използването на фототапети в българските домове стана практика преди няколко десетилетия. Времето обаче не ги направи старомодни, а напротив. Животът в градската джунгла, невъзможността да имаш ежедневен достъп до природата и мечтата за приключения ги направи още по необходими и желани във всеки дом.

прочети още

Причината за многозначността на думата флизолинови (флиз) тапети е неточност в превода. Но пък парадокси в света на тапетите - колкото искаш. Така например, с термина “винилови тапети” е прието да се обозначават тапети с оцветен слой, създаден с помощта на винил. Основата, върху която той е нанесен, може да бъде както хартиена, така и флизолинова. В същото време цветни тапети, където флизолинът се явява основа, а декоративният релеф е образуван от винилово фолио, често се характеризира като флиз. Как е по-правилно да се назовава материалът - по типа основа или според декоративния слой? Да се отговори еднозначно е сложно. Всички тапети, при чието производство така или иначе се използва флизолин, може условно да наречем флизтапети. Нека се запознаем с техните експлоатационни свойства, а също и да разберем какви преимущества дава използването на тези стенни покрития.

прочети още